keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Unipussi

Nyt mä aktivoidun. Ihan varmasti. Ompelukone oli tässä välissä kuukauden korjauksessa jolloin ei voinut tehdä mitään, sitten tuli kausi, kun ei halunnut tehdä mitään, ja nyt kun on tullut tehtyä vaikka mitä niin ei ole voinut postata, koska eihän joululahjaksi meneviä töitä voi etukäteen paljastaa.

Meidän Orion tykkää kaivautua peittojen alle, joten päässä iti ajatus kissojen omasta unipussista. Tänään löytyi vihdoin omaan silmään kiva fleece, kissamainen leopardikuvio, ja unipussi eteni ajatuksesta toteutukseen.


Tämä työ oli varsinainen pikatikki, ja työskentelyn laatua kuvaavat ehkä parhaiten lausahdukset "suunnilleen sinnepäin" ja "joo joo, hyvä se on!": Ensin hulpiosivut  (ostin kangasta 140 cm) yhteen oikeat puolet vastakkain, sitten leikatut sivut yhteen (kankaasta muodostuu iso pussi) niin että toisella lyhyellä sivulla jäi kulma auki. Sitten kolmen umpinaisen kulman auki taittaminen, ompelu ja trimmaus. Työn kääntäminen avonaisen kulman kautta, ja avonaisen kulman trimmaus ja kiinni ompelu (litteäksi kuten muutkin kulmat). Lopuksi taitoin pussin kaksin kerroin (taitereuna jäi pussin suulle), asettelin kulmat vastakkain ja ompelin sivusaumaan pussin suulle muutaman piston auttamaan taitereunan kohdistamisessa (tulevaisuutta ajatellen). Reunan kääntäminen oli lähinnä kosmeettinen toimenpide, vaikka paksumpi reuna ehkä helpottaakin hieman kissojen kaivautumisyrityksiä.

Kitty approves (vaikka olikin eri kissa kun ensin ajattelin).

----


Another kitty approval.

1 kommentti:

  1. Scratch that kitty's neck for me. I'm totally in love with all cats. Unfortunately I can't have a cat of my own.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...