tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maissileipää

Mikä siinä on, että maissileipää on niin vaikea löytää, vaikka se on niin hurmaavan hyvää! En löytänyt edes reseptiä, jonka olisin kokenut mieleiseksi. Siispä lähdin soveltamaan itse, ja tällaista siitä tuli:



Maissi-tomaattileipä:

2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (HeVi-osastolta niitä kuivia)
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
50 g hiivaa
400 g maissijauhoa
6 dl vehnäjauhoa

Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.

Sekoita maito ja vesi isossa kulhossa. Lämmitä neste kuumaksi ja laita tomaatinpalaset likoamaan. Kun neste on jäähtynyt kädenlämpoiseksi, lisää hunaja, suola ja öljy, ja murenna hiivaa nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.

Lisää maissijauhot pikkuhiljaa puuhaarukalla sekoittaen. Jatka taikinan alustamista käsin ja lisää vehnäjauhot. Taikinan tulisi olla pehmeää, mutta muotoutua hyvin palloksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vähintään puoli tuntia.

Lämmmitä uuni 225-asteeseen. Muotoile taikinasta 2 pyöreää leipää, ja kohota vielä liinan alla noin 15 minuuttia. Kostuta leipien pinta kylmällä vedellä sivelemällä. Paista uunin keskitasossa n. 25 minuuttia.

Hyvää on, rakenteessa vain ehkä hieman parantamisen varaa... Tosin vielä on kokeilematta, että miltä maistuu seuraavana päivänä.

4 kommenttia:

  1. No kappas.
    Kiitos ohjeesta!
    En ole koskaa leiponut maissileipää ja jos se on erityisen hyvää on se siis kokeiltava.

    VastaaPoista
  2. Mitä sillä ulkonäöllä on niin väliä, jos maku on hyvä? :)

    Vaan kiitokset ohjeesta, täytyy joskus koettaa!

    Ja hei, sulle olisi tunnustus meidän blogissa :)

    VastaaPoista
  3. oijj, näyttäää hyvältä, pakko kyllä kokeilla ::::: )

    lauantaimurhetytto.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Leipä on kyllä rakenteeltaan aika tiivis, sellainen perus kotilimpun oloinen... Ja suutuntuma vähän rakeinen, johtuu varmaan siitä, ettei tuo maissijauho ollut ihan hienon hienoa (mistähän sellaista edes saisi?). Seuraavan kerran kun teen, niin aion laittaa lisää hiivaa (ehkä puoli palaa lisää) ja hunajaa (ehkä kolme tai neljä ruokalusikallista), sekä vaahdotetun kananmunan tai pari, jos niillä saisi vähän kuohkeutta tuohon rakenteeseen. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...