lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tällainen päivä on hyvä päivä

Paljon saa vapaapäivänäkin aikaiseksi, kun ei nuku puolen päivän yli. Minä nousin jo yhdeksältä, ja lähdin käymään Ekotorilla. Sieltä tarttui mukaan kaikenlaista kivaa, muunmuassa tämä ihana keittokirja:
Sue Lawrence: Feasting on herbs. Englanninkielisessä teoksessa käytetään runsaasti basilikaa, laakerinlehteä, kirveliä, ruohosipulia, korianteria, tilliä, fenkolia, lipstikkaa, meiramia, minttua, oreganoa, persiljaa, rucolaa, rosmariinia, salviaa, kynteliä, suolaheinää, kirveliä, rakuunaa ja timjamia. Jokaiselle yrtille on omistettu kirjasta luku, jossa esitellään muutamia reseptejä. Kirja on painettu 1995 ja se on hintalappujen mukaan maksanut 209 markkaa. :3

Kirja on kaunis, pidän tuosta tekstin asettelusta ja fonteista. Ihan joka ruokalajista ei ole kuvaa, mutta aika monesta kuitenkin. :) Ja minähän innostuin, kun silmiin osui ohje nimeltään "Spaghetti with Goat's Cheese, Walnuts and Rocket", eli Spagettia vuohenjuustolla, saksanpähkinöillä ja rucolalla.

3 dl kermaa (Brittien double creamia, tai sitten jotain kotimaista kermaa vaan)
125 g pehmeää vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena
375-425 g spagettia (minä käytin tagliatellea)
25 g voita
65 g rucolan lehtiä
suolaa, pippuria


1. Kiehauta kerma. Lisää vuohenjuusto ja saksanpähkinät ja sekoittele pienellä lämmöllä, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
2. Keitä tällä välin spagetti ja valuta se hyvin. Sekoita voin kanssa kattilassa. Revi rucolanlehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Kaada kastike spagetin päälle kattilaan ja sekoita hyvin. Mausta makusi mukaan.


Helppoa ja nopeaa ja herkullista! Kannattaa kokeilla! :)
Nammm... Hyvää ruokahalua minulle. :3

Seisoin myös pitkän aikaa sormi suussa kaupassa, kun en sittenkään yhtään tiennyt mitä olin etsimässä. Löysin kuitenkin lopulta osia, joilla pääsin haluamanilaiseen lopputulokseen. Pitää varmaan mennä korukurssille... Tai sitten etsiä youtubesta hyviä tutoriaaleja ja tehdä niiden mukaan ennen suurempia omia sovelluksia. :D Sain kuin sainkin kuitenkin korun tehtyä, ja tässä se nyt olisi:

Lakkasin vielä nuo fimot, nyt ne kiiltävät kauniisti. :) Ihan kiva siitä tuli, mutta en osaa käyttää näin massiivisia koruja, joten tämä arvotaan kohta pois... >:)

Ja päivääkin olisi vielä vähän jäljellä, olen tänään jo leiponut lisää fimohelmiä, taidan vielä lakkailla ne iltapuhteeksi. Ja sitten puikot käteen ja telkkaria tapittamaan!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...